När Gilbert ock Erik vaknade såg de en orm komma förbi dem. Gilbert skrek, fast Erik sa att han skulle ta det lugnt. “Det är ju bara en orm, men den har röda ögon!”, sa Gilbert.

“Aha!”, svarade Erik förvånat.

Efter en sekund sprang Erik iväg, och han utbrast: “Ormen är en kobra!! Fast Gilbert stannade. Han var inte rädd för kobror. Han är bara rädd för vanliga ofarliga ormar. Gilbert tog av halsen på kobraormen.

Erik tackade Gilbert tusen gånger om och då råkade han släppa ut en liten fis, för att han hade tackat Gilbert så många gånger. Elefanten Gilbert släppte ut den största fisen av alla. Erik flög i en buske och skrattade. Erik och Gilbert gick och byggde en ny restaurang för den andra hade förstörts. Erik klädde sig till en arbetare, Gilbert också fast han fick inte plats i sin dräkt. Han tog hellre på sig en mössa, fast den var också för liten.

Gilbert blev argsmiley. Erik sa till Gilbert: “Du måste inte ha någon dräkt på dig!” “Okej!”, sa Gilbert. Erik skar av några träd för de skulle bli plankor. Gilbert satt upp de plankor som blev färdiga. Efter ett år blev de färdiga. Erik gjorde maten och Gilbert gjorde fint borden och stolarna. Erik och Gilbert åt mat, de åt tacos med filmjölk och vitlök. Gilbert fick den största tallriken den var en meter och femtio cm. Erik fick den minsta tallriken den var tjugo centimeter.

Efter några dagar kom många kunder och de flesta åt spagetti men potatis och ketchup. Eriks mamma och Gilberts mamma de kom på besök. De åt ingenting för de bantar, men Gilberts mamma tog ändå en liten tallrik med grönsaker för de var nyttiga och det var bäst för elefanter.

Eriks mamma satt på en sol stol som Gilbert hade gjort.Hon tyckte att det var den skönaste stolen som hon har suttit i. Eriks mamma tyckte att Gilberts mamma var lite för fläskig och fet. Gilbert hörde allt var Eriks mamma sa.Gilbert sa till sin mamma om de kunde prata ett tag då sa Gilberts mamma ja okej. Och lämnade bort sin sallad på ett bord bredvid henne.De var bakom en stor buske. Gilberts mamma sa varför kallade du på min när jag hade så skönt! Jo, för Eriks mamma tyckte att du är fläskig och fet.

Efter några dagar började Gilberts mamma träna efter en minut kom Eriks mamma förbi och sa: vad gör du för något? Vad ser det ut som sa Gilberts mamma jag tränar ju.Aha men du behöver inte skrika jag är inte döv sa Eriks mamma.Gilbert och hans bästa kompis Erik ville få deras mammor och sluta tjafsa. Erik fick en plan. Ska vi klä ut oss som clowner, så vi uppehåller dem. Bra idé, men jag kan inte få på mig några kläder. Aha! Just det, det borde jag ha tänkt på!

Men du kan väl stå på ett ben mm jag vet inte jag har aldrig provat, men jag vill inte heller prova. Men för din bästa vän skull kan du väll det. Låt mig tänka lite grann. Ja, ja! Tänk du hur mycket du vill!, sa Erik. Efter en stund sa Gilbert: Okej! Jag ska prova, men bara om du mockar mina pluttar i en hel vecka. Erik svalde all luft som han kunde. Och då ploppade ett ord ut ur munnen och då sa han: Okej! Då ska jag mocka dina pluttar i en hel vecka. Gilbert försökte ställa sig på två fötter och det gick efter all träning. Erik tog på sig en kavaj och sa till Gilbert att det är dags att de ska sluta tjafsa. När de kom till deras mammor började de skratta. De blev överraskade att Gilbert kunde stå på två ben. Gilbert gick runt Erik med bara två ben.

Erik skrattade också för det kändes obehagligt att se en elefant stå på två ben. Gilberts mamma sa till Eriks mamma: “Jag är ledsen för det som hände!”

“Äsch, det gör ingenting för du är ändå min bästa vän!”, svarade Eriks mamma tillbaka.

Erik och Gilbert är lyckliga igen. För deras mammor har slutat att tjafsa. Gilberts mamma och Eriks mamma de har återvänt hem igen för de skulle till sina kusiner. Efter några dagar började det att ösregna de tog skydd under ett Big Bauta stort löv. Erik blev kissnödig och kissade på hundratals myror. Myrorna blev så blöta att de började också kissa. Som tur är var inte Gilbert nödig, men hans mage kurrade. Erik blev färdig med kissandet för idag Erik frågade hur Gilbert mådde då svarade han att hans mage kurrar. Fast Erik visste inte vad kurra betyder då försökte Gilbert att förklara var det betydde fast han förstod ändå inte. Sedan förklarade Gilbert på nått annat sätt då förstod han.

Erik och Gilbert de letade i regnet efter mat till Gilbert.Plötsligt slutade det regna och Gilbert var inte hungrig mera. Då kom en snäll liten krokodilunge och frågade om de har sätt hennes mamma och pappa Gilbert svarade jag är ledsen jag har inte sätt din mamma men Erik tyckte synd om lilla krokodilungen och började genast leta. Gilbert började också leta för han tyckte också synd om krokodilungen. De letade och letade och plötsligt såg Erik något han skuttade fram mot det fast det var bara en liten undulatfågel.

Gilbert såg också något och det var krokodils mamma.Krokodils mamma blev så glad att se hennes unge igen. Hon trodde att hon skulle se henne igen. Krokodilmamman gav de en liten gåva av lilla krokodilungen de gick hem efter ett tag till sin egen familj. Erik och Gilbert var så trötta och vilade på ett stort träd.

De sov i en hel dag och en hel natt. Och Gilbert drömde om att han fick en lillasyster och det ville han gärna också. Plötsligt kom den undulaten som Erik hittade innan, undulaten steg på Eriks näsa. Varje steg som den tog lät det som en vuxen anka och då vaknade Gilbert och tog bort fågeln på Eriks näsa. Då plötsligt vaknade Erik och tyckte att det var konstigt att Gilbert inte sov. Erik sa till Gilbert: Varför är du vaken? Jo, för att en fågel stampade på din näsa. Aha!, svarade Erik. Ville du få bort fågeln på min näsa, eller? Ja!, svarade Gilbert. Okej, ska vi gå lite hit och dit?, frågade Erik. Ja, det kan vi väl!, sa Gilbert. Men allra först ska jag ta ett dopp i floden. Ja, ja, jag väntar här!, svarade Erik.

Erik väntade så länge, att han hade ingen ork med att vänta längre.När han tänkte gå till Gilbert såg han ett stort UFO,Erik kallade och kallade det högsta till Gilbert. Då kom Gilbert rusandes. Erik sa till Gilbert: “Titta där uppe!” Gilbert tittade upp och såg det också. De visste inte vad de skulle göra. Då kom Erik på en idé, fast han glömde bort den lika snabbt.

Då fick Gilbert en jättebra idé istället. Gilbert och Erik kallade på varelserna det högsta de kunde. Då kom de ner på jorden och frågade dem: Vad ville ni?, frågade varelserna. Erik nickade. Gilbert nickade också. Varelserna hade också ett namn en hette Tove och andra Love. Gilbert, Erik och hälsade på varandra. De hade roligt och skoj varje dag, men en dag var det inte lika roligt för att en egoistisk leopard hade kommit på besök. Gilbert försökte schasa bort leoparden fast det gick inte, då försökte Erik att schasa bort han fast det gick inte. Då försökte Lova och Tova då blev leoparden jätterädd och sprang sitt snabbaste iväg. Gilbert, Erik, Tova och Love lekte en lek som hette “hela haven stormar”. Den omgången vann Tova. Nästa omgång vann Love. Gilbert och Erik gav upp, för de vann aldrig.

Efter några dagar skulle Love och Tova hem.Love frågade om Gilbert och Erik skulle följa med till planeten Pluto då svarade de genast “Ja!”.

SLUT!

Filip Lj. Dević