När jag kom in på museet i Malmö såg jag en uppstoppad giraff, bland övriga uppstoppade djur. Efter en liten stund kom en arkeolog fram till oss som hette Tomas. Vi gick med honom många trappsteg ända upp till forntidsavdelningen.

När vi kom in i rummet såg jag flintstenar, yxor och många andra saker. Tomas berättade att det var fyra gånger istid i Norden. Jag såg gummi av kåda. Jag tyckte att det var äckligt. Sedan gick vi in till något annat rum, där såg jag skelett och halsband av bärnsten.

Det kändes att det var på skoj, fastän det var på riktigt. Man kan inte tro att sådana saker funnits tidigare, och att människorna varit så duktiga utan utbildning. Men nu har vi lärt oss allt om forntiden.

Vi såg också en stor kulle som de har skurit av i Höja, som kom från forntiden. Jag blev så uppspelt för att forntidsmänniskor fanns i Höja. När jag blir stor tänker jag bli arkeolog som Tomas. Vi fick också titta runt bakom fönstren på museet.

SLUT!

Filip Lj. Dević

28/11-2011